PSV-vertrek Lozano dreigt: Als ik scout was, zou ik naar hem gaan kijken

PSV-vertrek Lozano dreigt: "Als ik scout was, zou ik naar hem gaan kijken"

30-10-2017 13:48
90

PSV-fans moeten niet raar opkijken als Hirving Lozano in de winterse transferperiode vertrekt bij PSV. Dat stelt Peter Boeve, die als rapporteur van De Telegraaf onder de indruk is geraakt van de Mexicaanse aanvaller.

"Dat weet je", aldus Boeve over de kans op een bliksemtransfer van Lozano naar een betere competitie. "Als ik scout was, zou ik ook naar hem gaan kijken. Voor goede spelers is altijd veel interesse. Dat zag je bijvoorbeeld ook met Davinson Sánchez bij Ajax."

"Het is gewoon mooi dat die jongen nu hier zijn verdere opleiding krijgt en straks mogelijk weer een vervolgstap in zijn carrière kan maken. Al hoef je daarmee ook niet te hard van stapel te lopen. Vaak genoeg is gebleken dat uitblinkers in de Eredivisie in het buitenland moeite hebben om aan te haken."

Door zijn twee doelpunten tegen Vitesse verstevigde Lozano zondag zijn koppositie in het topscorersklassement van de Eredivisie (negen goals). Boeve: "Lozano is het type voetballer dat je in Nederland verder niet ziet. We mogen blij zijn dat hij momenteel hier op de velden te bewonderen is."