LIVE-discussie: Van Bronckhorst kiest voor drie nieuwe Feyenoord-namen

LIVE-discussie: Van Bronckhorst kiest voor drie nieuwe Feyenoord-namen

01-11-2017 19:37
40

Renato Tapia, Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius keren terug in de basis van Feyenoord voor het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Dat heeft trainer Giovanni van Bronckhorst besloten.

De Feyenoord-trainer leek aanvankelijk voor Sam Larsson te kiezen als linksbuiten, maar schakelt tóch over op Boëtius. Die moest afgelopen weekend tegen Roda JC zijn Zweedse concurrent nog voor laten gaan. Tapia is voldoende hersteld van zijn hamstringblessure en start naast Jerry St. Juste in het centrum van de verdediger.

Bart Nieuwkoop is de rechtsback, waardoor Kevin Diks op de bank zit. Amrabat krijgt de voorkeur boven Jens Toornstra, die net als in de vorige Champions League-duels op de bank moet beginnen. Van Bronckhorst houdt verder vast aan de gebruikelijke namen. Emil Hansson zit als negentiende Feyenoorder op de tribune.

Het Champions League-duel tussen Shakhtar Donetsk en Feyenoord begint woensdagavond om 20.45 uur in Charkov. De Rotterdammers strijden voor hun laatste kans op Europese overwintering.

De opstellingen:

Shakhtar Donetsk: Pyatov; Butko, Khocholava, Ordets, Ismaily; Stepanenko, Taison, Fred, Bernard, Marlos; Ferreyra.

Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Tapia, St. Juste, Haps; Amrabat, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Boëtius.