'Zag in hem meteen de box-to-box-speler die Koeman niet in hem zag bij Feyenoord'

'Zag in hem meteen de box-to-box-speler die Koeman niet in hem zag bij Feyenoord'

04-11-2017 11:58
9

Bij Club Brugge is men dolblij met Ruud Vormer. De in 2014 van Feyenoord overgekomen middenvelder maakt grote indruk dit seizoen emt elf assists en twee goals.

Algemeen directeur Vincent Mannaert kan zijn geluk niet op. "Toen we in de zomer van 2014 met Feyenoord de transfer van Vormer afrondden, sprak hun sportief directeur Martin van Geel, met wie ik een heel goede band onderhoud: 'Jullie hebben een schitterende zaak gedaan. In andere omstandigheden had Ruud altijd moeten slagen bij Feyenoord'", zegt Mannaert tegen Het Laatste Nieuws.

Volgens de manager ligt het geheim van het succes van Vormer bij voormalig trainer Michel Preud'homme, die hem als box-to-box-middenvelder ging inzetten. ="Ik moet zeggen dat een grote verdienste bij Michel ligt - hij zag meteen in Vormer de box-to-box-speler die Ronald Koeman niet in hem zag bij Feyenoord. Maar wat Ruud dít seizoen doet, is zo mogelijk nog beter."

Onder de nieuwe trainer Ivan Leko moest Vormer even wennen, maar hij heeft dat goed opgepakt. uud heeft éven getwijfeld, en met zijn status had hij het zaakje kunnen laten lopen ... Maar Ruud heeft zeer snel de knop omgedraaid en beslist om mee te gaan in het nieuwe verhaal van Ivan. Niet toevallig is de betere vorm van Vormer de hefboom geweest voor de rest van de ploeg", aldus Mannaert.