Keizer trekt boetekleed aan bij Ajax: Dat is ook de fout van de trainer

Keizer trekt boetekleed aan bij Ajax: "Dat is ook de fout van de trainer"

05-11-2017 14:33
14

Niet Klaas-Jan Huntelaar, maar Kasper Dolberg begint zondagmiddag in de punt van de aanval tegen FC Utrecht. Ajax-trainer Marcel Keizer noemt dat 'logisch'.

"We weten allemaal hoe het is gegaan", zegt Keizer kort voor de aftrap in de Johan Cruijff Arena tegen de NOS. "Klaas heeft het heel goed opgepakt toen Kasper wat minder in vorm was. We zaten te wachten op verbetering in vorm. Dat is altijd iets ongrijpbaars. De twee goals tegen Feyenoord hebben hem goed gedaan, maar daarvoor was 'ie ook al aardig bezig."

Sinds de Klassieker heeft Dolberg weer twee wedstrijden gespeeld. Vorige week tegen Willem II moest hij als linksbuiten optreden. Keizer: "Dat ging wat minder, maar dat is ook de fout van de trainer. Want die zet hem daar neer. Ik vond het geen succes, nee. Maar Kasper laat ook op de training zien dat hij goed bezig is. Daarom is het logisch dat hij speelt."

"Of ik weleens moe word van de vragen? Af het toe is het weleens vervelend, maar je weet: we hebben twee goede spitsen, dus is er concurrentie."