Noord-Ieren woedend over 'Henry-moment': 'Onthutsend en verbijsterend'

Noord-Ieren woedend over 'Henry-moment': 'Onthutsend en verbijsterend'

10-11-2017 08:55
10

Noord-Ierland voelt zich zwaar bestolen in het play-offduel met Zwitserland van donderdagavond. The Irish Independent meent dat de Noord-Ieren nu ook hun Thierry Henry-moment hebben.

De krant verwijst daarmee naar het beruchte handsdoelpunt van Frankrijk, dat daardoor in 2009 ten koste van Ierland alsnog een WK-ticket bemachtigde. Ook de Noord-Ierse bondscoach Martin O'Neill kan het niet bevatten. Scheidsrechter Ovidiu Hategan kende na bijna een uur een penalty toe, omdat de bal na een volley van Xherdan Shaqiri op de arm van Corry Evans zou zijn gekomen.

De beelden bewijzen overduidelijk het tegendeel. "Het is onthutsend dat de scheidsrechter de penalty geeft", aldus O'Neill tegen Sky Sports. "Hij staat er vijf meter vanaf en er staat niemand tussen. Corry wil de bal gaan blokken, draait zijn lichaam en de bal raakt zijn schouder. Het is ongelooflijk." Het oordeel van de arbiter kwam dan ook als een verrassing. "Ik dacht dat hij floot voor een overtreding of buitenspel. Dus om een strafschop te geven, terwijl niemand er eentje claimde, is verbijsterend."

O'Neill beseft dat de Noord-Ieren zich snel moeten herpakken. "Het is zeer moeilijk om achter te komen in een wedstrijd van dit kaliber door een incident. Er is woede in de kleedkamer. Ze zijn gekrenkt. Maar ze geloven nog steeds in de goede uitkomst. Dat is het belangrijkste."