Bizarre comeback Groningen na 'eigen doelpunt van het jaar' Vitesse

Bizarre comeback Groningen na 'eigen doelpunt van het jaar' Vitesse

19-11-2017 16:26
50

FC Groningen heeft zondag voor het eerst in zes Eredivisie-wedstrijden een overwinning geboekt. In een bizarre wedstrijd tegen Vitesse won de thuisclub met 4-2.

Na 45 minuten stond er een 0-1 voorsprong op het scorebord voor Vitesse, dat weinig te duchten had van het onmachtige Groningen. Typerend voor het spel van de thuisclub was de eigen goal van Kevin Larsen in de 32ste minuut. Hij schoot een voorzet via de lat achter doelman Sergio Padt.

De eerste minuten van de tweede helft speelden zich in hetzelfde tempo af, waardoor Vitesse naar een klinische zege leek te cruisen. Een bizar moment in de 59ste minuut dwarsboomde de Arnhemse plannen echter. Fankaty Dabo schoot de bal op bizarre wijze in eigen doel.

Vitesse herstelde even later de voorsprong met een rake penalty van Tim Matavz, maar Groningen vond zijn derde adem en maakte handig gebruik van de Arnhemse wanorde. Achtereenvolgens Oussama Idrissi, Mimoun Mahi en Tom van Weert bezorgden Groningen een bizarre overwinning: 4-2. Vijf minuten voor tijd kreeg de zeventienjarige Groninger Ludovit Reis nog rood.