Rekik uitgeschakeld met Hertha in Europa League, andere Nederlander mag nog hopen

Rekik uitgeschakeld met Hertha in Europa League, andere Nederlander mag nog hopen

23-11-2017 20:57
2

Karim Rekik is met Hertha BSC uitgeschakeld in de Europa League. Mitchell Donald mag met zijn Rode Ster Belgrado nog hopen op de volgende ronde van het Europese toernooi.

Lokomotiv Moskou - FC Kopenhagen 2-1
Jefferson Fárfan (foto) heeft Lokomotiv Moskou hoogstpersoonlijk naar de volgende ronde van de Europa League geschoten. De oud-PSV'er zorgde met twee treffers voor de totale productie van de Russen tegen FC Kopenhagen: 2-1. Lokomotiv verdedigde tegen Kopenhagen de koppositie. Na ruim een kwartier spelen schoot Fárfan de 1-0 binnen. Kopenhagen kwam na 31 minuten spelen op gelijke hoogte, maar in de tweede helft liet Fárfan opnieuw van zich horen met de 2-1. Het werd hier en daar nog benauwd in Rusland, maar de drie punten zijn binnen. Daardoor is Lokomotiv zeker van de volgende ronde. Kopenhagen kan ingehaald worden door Sheriff Tiraspol, dat derde staat.

FC Köln - Arsenal 1-0/Bate Rode Ster 0-0
Arsenal is al zeker van de volgende ronde, maar nog niet zeker van de groepswinst. De ploeg van Arsène Wenger ging bij hekkensluiter 1. FC Köln met 1-0 onderuit dankzij een benutte strafschop in de tweede helft van Sehrou Guirassy. De laatste speelronde moet uitwijzen wie er samen met Arsenal door mag naar de volgende ronde. Mitchell Donald doet met Rode Ster Belgrado ook nog mee. De Servische topclub kwam niet verder dan 0-0 bij Bate Borisov, maar heeft nog alle kans op de volgende ronde. Köln wacht in een allesbeslissende wedstrijd.

Athletic Club - Hertha BSC 3-2
Karim Rekik kan de volgende ronde van de Europa League uit zijn hoofd zetten. Zijn ploeg Hertha BSC verloor met 3-2 van Athletic Club Bilbao, dat daardoor zo goed als zeker is van de knock out-fase. Koploper Östersunds FK zegevierde met 2-0 tegen Zorya Luhansk, dat tweede stond. Door de zege van Athletic zijn de Oekraïners afgezakt naar de derde plek. Hertha bezet de laatste plek in Groep J. 

Rosenborg - Real Sociedad 0-1
Voor Rosenborg BK zit het Europa League-avontuur erop. De Noren, die Ajax uitschakelden in de play-offs, moesten thuis winnen van Real Sociedad om in de laatste wedstrijd nog een kans te maken. Er werd in de slotfase echter met 0-1 verloren. Rosenborg eindigt daardoor als derde in Groep L. FK Vardar verliest ook de vijfde wedstrijd met 2-0 van Zenit Sint-Petersburg en heeft nog nul punten. Rosenborg heeft er vier, maar kan Real Sociedad niet meer achterhalen.

Overige uitslagen:
Viktoria Plzen - Steaua Boekarest 2-0
FC Lugano - Hapoel Beer Sheva -1-0
Konyaspor - Olympique Marseille1-1
Red Bull Salzburg - Vitoria Guimaraes3-0
Zenit Sint-Petersburg - FK Vardar2-1