Napolitaanse invasie op komst: meer dan 4000 fans zonder kaartje naar Rotterdam

Napolitaanse invasie op komst: meer dan 4000 fans zonder kaartje naar Rotterdam

28-11-2017 20:21
60

Rotterdam gaat volgende week overspoeld worden door duizenden fans van SSC Napoli. De Italiaanse topclub vecht in De Kuip voor zijn laatste kans en móét van Feyenoord winnen.

Het uitvak in De Kuip biedt plaats aan 1600 Napoli-fans, maar volgens Napoli Online reizen er liefst zesduizend Napolitaanse fans naar Nederland. Dat betekent dat er ruim vierduizend Italiaanse fans zonder kaartje naar Rotterdam komen.

Voor Feyenoord staat er woensdag 6 december overigens niets meer op het spel. De Rotterdammers hebben al hun groepswedstrijden verloren en maken geen kans meer op Europese overwintering. Napoli moet winnen om kans te houden op de volgende ronde, maar is dan nog steeds afhankelijk van Shakhtar Donetsk. Als de Oekraïense club in eigen huis een punt pakt tegen het al geplaatste Manchester City, dan is Napoli uitgeschakeld.

Vervelend voor Napoli is dat Manchester City een paar dagen na de trip naar Oekraïne de Manchester Derby speelt. De kans dat Josep Guardiola belangrijke spelers gaat sparen is levensgroot.