Belg komt van tribune en valt in voor grensrechter: Gelukkig was ik nuchter

Belg komt van tribune en valt in voor grensrechter: "Gelukkig was ik nuchter"

30-11-2017 11:34
14

Curieuze taferelen in de Belgische bekerwedstrijd tussen KV Mechelen en Racing Genk. Door een blessure van scheidsrechter Christof Dierick én zijn grensrechter, werd een supporter van de tribune geplukt om te vlaggen.

"Is er een scheidsrechter aanwezig in het stadion? Dit is een serieuze vraag", klonk het woensdagavond door de stadionspeakers bij Mechelen - Genk. Luc Bosmans, fan van Mechelen én scheidsrechter bij de amateurs, stak zijn hand op en daalde af naar het veld, waar hij een outfit en vlag in zijn handen kreeg gdrukt. Hij stond in de verlenging en de daaropvolgende penaltyreeks langs de lijn.

"Ik vond het mijn plicht om mijn diensten aan te bieden", reageerde Bosmans na afloop nuchter in Het Laatste Nieuws. "Ik moet wel toegeven dat ik misschien niet had kunnen inspringen als deze wedstrijd op zaterdagavond had plaatsgevonden, want in het weekend durf ik in het stadion wel eens een paar pintjes te drinken. Maar nu was ik nuchter en voelde ik me er klaar voor."

Bosmans vlagde een foutloze wedstrijd en zag uiteindelijk hoe Mechelen na een 1-1 eindstand na strafschoppen verloor. "In het kwartiertje dat ik moest vlaggen, heb ik geen fouten gemaakt, denk ik. Al geef ik toe dat ik ook niet veel beslissingen heb moeten nemen. Het moeilijkste moment kwam er nog in de strafschoppenreeks op het einde. Er was even een klein opstootje, maar dat brandje heb ik helpen blussen."