De Mos verbaast zich over Ajax: 'Het is een pareltje, maar moet het nog zien'

De Mos verbaast zich over Ajax: 'Het is een pareltje, maar moet het nog zien'

05-12-2017 07:02
38

Hoewel Ajax liefst 9,5 miljoen euro voor hem uittrekt, is Aad de Mos er niet van overtuigd dat Hassane Bandé gaat slagen in Amsterdam. De oud-trainer van Ajax en KV Mechelen vreest dat de Burkinees in een keurslijf wordt gedrongen.

"Het is een pareltje, maar toch moet ik het nog zien, omdat hij een instinctieve voetballer is. Ik vraag me af of hij gemakkelijk ingepast kan worden in het systeem van Ajax", zegt De Mos in De Telegraaf. "Bij KV Mechelen is het spel op hem afgestemd, maar bij Ajax wordt hij één van de pionnen. Er zal van alles van hem gevraagd worden, want tactisch is Ajax een van de moeilijkste clubs om te spelen."

En dat is volgens De Mos juist niet het sterkste punt van Afrikaanse voetballers. "In België kan Bandé in principe nog voetballen zoals hij vroeger als jongetje in Burkina Faso deed op zijn blote voeten. Bij Ajax kan dat niet, daar zullen ze hem allerlei dingen willen leren. Een buitenspeler in het Ajax-systeem moet bijvoorbeeld kalk onder zijn schoenen hebben, terwijl Bandé bij KV Mechelen op zijn sterkst is als hij de vrijheid heeft om te bewegen."

De Mos verbaast zich bovendien over het transferbedrag van 9,5 miljoen (inclusief bonussen), maar beseft dat je snel moet handelen. "Het is absoluut zo dat iedereen achter hem aan zat", weet De Mos. "Manchester United, Arsenal, Anderlecht, Club Brugge, FC Porto, ga maar door. Het is een speler die je meteen opvalt als je hem ziet. Hij is snel en weet heel goed het doel te vinden."

No Poll