Twee Ajacieden spreken uit ervaring: Hebben het een paar keer meegemaakt

Twee Ajacieden spreken uit ervaring: "Hebben het een paar keer meegemaakt"

09-12-2017 10:14
17

Wat Ajax-aanvoerder Joël Veltman en Siem de Jong betreft is er nog helemaal niets gespeeld in de Eredivisie. De twee Ajacieden weten hoe het is om een ruime achterstand goed te moeten maken. In het seizoen 2012/2013 gebeurde het, toen FC Twente rond de winterstop een voorsprong van tien punten had.

"Je komt in zo'n flow terecht dat je denkt: hey", zegt Veltman tegen de NOS. "Je ziet de tegenstander dan punten verspelen en als tegenstander zijnde voel je dan misschien wel nog meer druk. Dat kan tot onzekerheden leiden bij die gasten. Dat kan voor ons alleen maar goed zijn."

Wedden

Meer odds

De Jong: "Ik kan me herinneren dat je altijd een beetje hoop blijft houden omdat het nog zover weg is. Als je het gat steeds een klein beetje verkleint..We hadden periodes dat we vijftien wedstrijden op rij wonnen. Daar moet je geloof in hebben. Als je PSV nu een tikje kan geven, heb ik niet het gevoel dat het gespeeld is. We hebben het een paar keer meegemaakt. Ik denk dat we deze achterstand zeker nog goed kunnen maken."