'Bundesliga-hekkensluiter Köln komt uit bij Nederlandse degradatie-expert'

'Bundesliga-hekkensluiter Köln komt uit bij Nederlandse degradatie-expert'

14-12-2017 12:19
15

Jos Luhukay kan zich mogelijk opmaken voor een rentree in de Bundesliga. 1. FC Köln, het lelijke eendje van Duitsland, bekijkt de mogelijkheid om de 54-jarige Limburger naar het RheinEnergieStadion te halen.

Köln staat na zestien competitieduels nog altijd op nul overwinningen in de Bundesliga. Om die reden werd Peter Stöger (inmiddels Borussia Dortmund) enkele weken geleden ontslagen. Stefan Ruthenbeck neemt als interim-trainer de honneurs waar, maar wordt niet gezien als langetermijnoplossing. Armin Veh, sportief directeur van Köln, heeft volgens het Duitse Express Luhukay op de korrel als nieuwe Chef-Trainer.

Luhukay geldt in Duitsland als degradatie-expert: de afgelopen jaren leidde hij zowel Borussia Mönchengladbach als Hertha BSC terug naar de Bundesliga. Hij is echter werkloos sinds zijn gedwongen vertrek bij VfB Stuttgart in de herfst van 2016. Op dit moment woont 'de Kleine Generaal' met zijn familie in Venlo, wachtend op een nieuwe kans. Luhukay is de belangrijkste kandidaat bij Köln, maar ook Jens Keller en Tayfun Korkut worden genoemd.