Heracles wint knotsgek duel van Sparta: Almeloërs in het linkerrijtje

14-12-2017 20:27
19

Aan een knotsgekke wedstrijd tegen Sparta heeft Heracles Almelo drie punten overgehouden. De ploeg van John Stegeman was door een late treffer van Vincent Vermeij thuis met 3-2 te sterk.

Heracles kwam razendsnel op voorsprong in Almelo door Dries Wuytens, die een vrije trap van Brandley Kuwas achter Sparta-doelman Roy Kortsmit kopte. De Rotterdammers kregen via Robert Mühren vervolgens kansen op de gelijkmaker. Daarna was Heracles heer en meester en had de ploeg van Stegeman de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen, maar met name Vermeij, Joey Pelupessy en Kristoffer Peterson hadden het vizier niet op scherp staan.

In de eerste helft van de tweede helft kreeg Heracles de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen in de eerste helft: Sparta-spits Nick Proschwitz maakte er in de 46e minuut 1-1 van op aangeven van Sherel Floranus. Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op. Sparta speelde met meer lef en zette Heracles bij vlagen met de rug tegen de muur. Toch kwam Heracles opnieuw op voorsprong. Nadat Vermeij twee kansen miste, was clubtopscorer Reuven Niemeijer wél trefzeker.

Heracles was de treffer iets te lang aan het vieren, want vlak na de goal van Niemeijer kwam Sparta weer op gelijke hoogte. Proschwitz maakte zijn tweede en kopte raak op aangeven van Loris Brogno. De Rotterdammers lieten in de 88e minuut na om via Brogno de genadeklap uit te delen en een minuut later maakte Heracles er in de slotminuut 3-2 van. Vermeij liet eerder in de wedstrijd diverse kansen onbenut, maar was nu wel trefzeker.

Op die treffer had Sparta geen antwoord meer, waardoor de achtste competitienederlaag een feit is voor de ploeg van Alex Pastoor. Heracles neemt plek negen over van sc Heerenveen. Sparta blijft achttiende.