'Van Bronckhorst is het zat. Met een aantal Feyenoorders is hij wel klaar'

'Van Bronckhorst is het zat. Met een aantal Feyenoorders is hij wel klaar'

17-12-2017 12:07
54

De opstelling van Feyenoord tegen Sparta is een teken dat Giovanni van Bronckhorst klaar is met een aantal spelers van Feyenoord. Dat zegt Voetbal International-journalist Iwan van Duren, die behoorlijk verrast is over de basiself van Van Bronckhorst.

"Het is een verrassende opstelling en het zegt ook heel veel", zegt Van Duren tegen VI. "Van Bronckhorst is het behoorlijk zat. Met een aantal spelers van Feyenoord is hij wel klaar. Dat Kramer er niet in staat, zegt veel. Hij is niet eens meer de tweede spits. Wat dacht je van Bilal? Die zijn we helemaal vergeten. Die bracht hij vroeger altijd wel in. Dat was zijn oogappeltje. Wat ik ook niet begrijp is dat hij Toornstra thuis passeert, maar uit opstelt. Daar begrijp ik echt niets van. Ik vrees dit Feyenoord, moet ik eerlijk zeggen."

Wat Van Duren betreft is dit seizoen al verloren voor Feyenoord. "Feyenoord kan dit seizoen sowieso begraven. Alleen de beker kunnen ze nog winnen. De wedstrijd van donderdag (beker tegen Heracles Almelo, red.) is honderd keer belangrijker dan deze. Maar het is natuurlijk wel de derby en je wilt zo goed mogelijk richting de winterstop. Als je de wedstrijd tegen sc Heerenveen ziet (1-1, red.), zakt daar je broek van af. Het zal niet goed zitten in die groep."