Barcelona wil geen erehaag vormen voor Real Madrid: Nu eenmaal niet het geval

Barcelona wil geen erehaag vormen voor Real Madrid: "Nu eenmaal niet het geval"

18-12-2017 08:36
42

FC Barcelona is niet van plan om voorafgaand aan El Clásico een erehaag te vormen voor aartsrivaal Real Madrid. De Koninklijke won zaterdagavond in de Verenigde Arabische Emiraten het WK voor clubteams, alweer de vijfde hoofdprijs van 2017.

Saillant genoeg is aartsrivaal FC Barcelona de eerstvolgende tegenstander voor Los Merengues. Cristiano Ronaldo sprak na het winnen van de wereldbeker de hoop uit dat Barça voorafgaand aan de confrontatie in het Estadio Santiago Bernabéu een erehaag vormt voor Real Madrid. Dit idee kan echter niet op veel bijval vanuit Catalonië rekenen.

"Zoiets doen we alleen als we meedoen aan hetzelfde toernooi", liet directeur Guillermo Amor na afloop van de thuiswedstrijd tegen Deportivo La Coruña (4-0) weten aan de Spaanse pers. "Als wij ook mee hadden gedaan aan het WK voor clubteams, zouden wij het zeker doen. Maar dat is nu eenmaal niet het geval." Ook trainer Ernesto Valverde ziet het niet zitten om een erehaag te vormen. "Dit is geen moment in mijn gedachten opgekomen."