Sevilla neemt zeer opmerkelijk besluit: Berizzo per direct ontslagen

Sevilla neemt zeer opmerkelijk besluit: Berizzo per direct ontslagen

22-12-2017 20:35
12

Sevilla heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met Eduardo Berizzo. Dat maakte het bestuur van de Spanjaarden vrijdag bekend via de officiële kanalen.

De geruchten bleken dan toch waar te zijn. Het bestuur is ontevreden over de recente resultaten en is daarom tot dit besluit gekomen, zo valt er te lezen. Sevilla pakte slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden, waardoor Los Rojiblancos naar een vijfde plaats zijn gezakt. Het ontslag komt als een verrassing, want Berizzo was met Sevilla nog wel actief in de Champions League en Copa del Rey.

Het tijdstip van het ontslag is verder hoogst opmerkelijk, omdat de 48-jarige Argentijn in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad na enkele weken afwezigheid zijn rentree in de dug-out had gemaakt. Berizzo had recent nog naar buiten gebracht dat hij aan prostaatkanker lijdt. Sevilla bedankt hem in de verklaring wel voor zijn 'professionalisme en toewijding'.

Sevilla maakt gelijk bekend dat het al gesprekken heeft geopend met een kandidaat-opvolger. De nummer vijf uit de Primera Division 'verwacht dat de nieuwe coach zich na de kerstdagen bij de staf zal voegen'. Met de clubloze Javi Gracia, voor het laatst actief bij het Russische Rubin Kazan, is er in de Spaanse media al een concrete naam gevallen.