VP Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale en aanvallende middenvelders

VP Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale en aanvallende middenvelders

30-12-2017 12:00
72

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de afgelopen maanden samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de centrale en aanvallende middenvelders. 

Voor de twee posities van centrale c.q. aanvallende middenvelder hebben wij tien spelers genomineerd. In de poll onder het bericht kunnen jullie een stem uitbrengen. De twee spelers met de meeste stemmen krijgen een plek in het uiteindelijke elftal. De kandidaten:

Wedden

Meer odds

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
De fijne linkspoot van FC Utrecht toont op het middenveld van de nummer zes van de Eredivisie vrijwel wekelijks aan dat hij toe is aan een stap hogerop. Durft een Nederlandse topclub het aan of wordt het direct het buitenland voor Ayoub?

Guus Til (AZ) 
Ze blijven maar komen, de talenten uit die fantastische jeugdopleiding van AZ. Nu Guus Til weer. De rechtspoot scoorde al zes keer in de Eredivisie. Inmiddels heeft hij ook bij Jong Oranje een plekje op het middenveld veroverd. 

Abdenasser El Khayati (ADO Den Haag)
De grote uitblinker van de verrassende nummer zeven van de Eredivisie. El Khayati deed vanuit het Championship een stapje terug naar de Eredivisie en zal op termijn ongetwijfeld weer naar het buitenland verkassen. Kan creëren én scoren. 

Jamiro Monteiro (Heracles Almelo)
Vorig seizoen viel-ie al op bij SC Cambuur en dit seizoen heeft Monteiro zich probleemloos aangepast aan het niveau van Heracles. Wint het wat ons betreft nét van collega-middenvelder Reuven Niemeijer, die de laatste maanden ook indruk maakt in Almelo. 

Hakim Ziyech (Ajax)
Creatieve brein van Ajax. Moest het dit seizoen diverse keren ontgelden in 'zijn' Arena. De kritische achterban in Amsterdam betrapte Ziyech op (te) veel balverlies. Dat zit nu eenmaal in het spel van de linkspoot opgesloten. Ziyech neemt vaak risico en zoekt altijd naar een speciale oplossing. Goed voor acht assists. 

Marco van Ginkel (PSV)
Wie niet beter zou weten, denkt dat PSV-captain Van Ginkel spits is van de koploper van de Eredivisie. In iets meer dan vijftig duels voor de Eindhovenaren scoorde Van Ginkel al 27 keer. Dit seizoen staat de doelpuntenteller op tien. 

Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
Wat is-ie goed dit seizoen, PEC-pareltje Saymak. De sierlijke middenvelder heeft zich fantastisch opgericht nadat hij het gehele seizoen 2015/16 miste met een zware kruisbandblessure. Dit jaar overtreft Saymak alle verwachtingen met zeven goals in zeventien duels. Een transfer naar de top lonkt. 

Zakaria Labyad (FC Utrecht)
Wordt het PSV, Ajax, Feyenoord of toch het buitenland? Al wekenlang flirt FC Utrecht-uitblinker Labyad openlijk met een transfer. In januari 2017 kwam de oud-speler van PSV en Sporting Portugal aanwaaien in stadion Galgenwaard. Is goud waard voor zijn club en maakte zich haast onsterfelijk door tegen aartsrivaal twee keer te scoren en Utrecht zo de winst te bezorgen in Amsterdam. 

Frenkie de Jong (Ajax)
Ja hoor, wij weten ook wel dat De Jong de laatste weken fungeerde als libero. Die rol vulde de twintigjarige Ajacied uitstekend in. Maar: De Jong benadrukte zelf diverse malen dat hij véél liever op het middenveld staat. Waarschijnlijk komt de Amsterdamse revelatie daar uiteindelijk ook terecht onder de nieuwe trainer Erik ten Hag. 

Clint Leemans (VVV-Venlo)  
Promovendus VVV doet het uitstekend en dat is voor een groot deel te danken aan Leemans. In achttien competitieduels was de linkspoot goed voor zeven treffers. Leemans droomt van een terugkeer naar 'zijn' PSV; wanneer hij zich op deze manier blijft ontwikkelen, is een transfer naar de Eredivisie-top zeker niet ondenkbaar. 

Stem ook op

Doelman
Linksback
Rechtsback
Centrale verdedigers
Controleur