Kamp-Büttner overweegt vertrek na straf: 'Navragen of PSV nog geïnteresseerd is'

Kamp-Büttner overweegt vertrek na straf: 'Navragen of PSV nog geïnteresseerd is'

04-01-2018 07:59
65

Dat Alexander Büttner niet met Vitesse mee op trainingskamp mag, is in het verkeerde keelgat geschoten bij zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac. Deze laat namens het kamp-Büttner weten dat de straf in de ogen van de linksback niet op zijn plaats is.

"Hij was net zo verbaasd als ik", vertelt Bursac aan het Algemeen Dagblad over zijn cliënt, die volgens trainer Henk Fraser niet fit genoeg is. "De trainer vindt dat Alex zich niet aan de afspraken heeft gehouden. De jongens zijn tien dagen vrij geweest, dan kan het dat hij iets zwaarder is dan anderen. Ik vind het bijzonder dat hij niet mee mag op trainingskamp én uit de selectie is gezet. Dat zijn twéé straffen. Daarmee lijkt het of Vitesse op een breuk aanstuurt."

De zaakwaarnemer stelt echter dat een vertrek uit Arnhem een meer dan aantrekkelijke optie is. "Uiteindelijk moet er een oplossing komen. (...) Alex heeft nog een contract, Vitesse heeft dus volledige zeggenschap, maar dit versoepelt het proces wel." Vlak voor het sluiten van de zomerse transfermarkt werd Büttner nog gelinkt aan PSV. "Ik moet navragen of PSV nog geïnteresseerd is. Van andere clubs is concrete belangstelling", aldus Bursac.

Lees ook: Fraser legt Büttner straf op: "Dat heb ik hem vanochtend gezegd"