Duidelijke verschillen tussen Ten Hag en Keizer: 'Dit keer wat dutjes meegepakt'

Duidelijke verschillen tussen Ten Hag en Keizer: 'Dit keer wat dutjes meegepakt'

14-01-2018 10:34
46

De selectie van Ajax heeft onder de nieuwe trainer Erik ten Hag een zwaar trainingskamp achter de rug in het Portugese Lagos. Joël Veltman ziet een duidelijk verschil met voorganger Marcel Keizer.

"Ik merk dat de trainer wel houdt van hard trainen. Dat merk je qua pijntjes bij de jongens en wat vermoeidheid. Veel jongens slapen normaal nooit in de middag, maar hebben dit keer wel wat dutjes meegepakt", lacht Veltman in gesprek met Ajax TV. Dat de trainingsintensiteit hoger ligt dan bij Keizer steekt de verdediger niet onder stoelen of banken.

"Misschien is het wel goed, dat je toch even wat scherper wordt gezet. Dat je even wat meer inhoud hebt", aldus Veltman. "Als je die wedstrijd bij Twente terughaalt: dat kan met concentratie en vermoeidheid te maken hebben. Hopelijk is dat die ene procent die je eruit haalt met trainen."

Ook in spelopvatting ziet de verdediger een verschil tussen Ten Hag en Keizer. "Marcel Keizer wilde veel naar binnen spelen. Erik wil af en toe één tegen één spelen, de buitenkanten sneller inspelen en van daaruit naar binnen", geeft hij een duidelijk voorbeeld. "Dat zijn dingen die wel veranderen."

Volgens Veltman schept Ten Hag ook een sfeer waarin iedereen voor zijn plek wil, kan en moet vechten. "Ook ik. Als ik hier in Portugal loop te klooien, dan ben je wel aanvoerder, maar dan word je er gewoon naast gezet. Bij elke trainer moet je laten zien dat je er in hoort."