Ziyech botst met trainers: Zo ben ik nu eenmaal. Dat verander ik niet

Ziyech botst met trainers: "Zo ben ik nu eenmaal. Dat verander ik niet"

20-01-2018 08:11
30

De eerlijkheid en directheid van Hakim Ziyech wordt niet altijd door mensen gewaardeerd. Ook trainers hebben er wel eens moeite mee, erkent de Ajax-spelmaker in gesprek met Het Parool.

"Meestal ben ik heel direct, dan is het gelijk duidelijk", zegt Ziyech in de krant. "Daar hebben mensen wel moeite mee, die horen liever politiek correcte antwoorden. Ik ben ook scherp op wat anderen zeggen. Ik luister goed. Met trainers precies zo. Ik geef ze tegengas als ik een andere mening heb. De één waardeert dat, de ander niet. Daardoor heb ik in het verleden wel gebotst met trainers, maar daar heb ik geen spijt van. Zo ben ik nu eenmaal. Dat verander ik niet."

"Ik ben ook direct geweest nadat ik tegen ­Roda JC was uitgefloten door het publiek in de Arena", vervolgt Ziyech. "Dat gebeurde al in de eerste helft. Als ik zelf supporter was, zou ik dat niet doen. Tuurlijk zou ik ook balen, en tegen de mensen met wie ik naar de wedstrijd kijk, zou ik zeggen: nou, die heeft zijn dag niet. Kan een keer gebeuren. Maar ik voetbal al zes jaar in de Eredivisie. Iedereen weet hoe ik speel en wat ik kan. En ik ben een voetballer die zich ook tijdens een wedstrijd kan herpakken. Ik zal me nooit verstoppen, want ik ben hard voor mezelf. Streng."