Eredivisie-rentree na elf jaar afwezigheid: 'Deze 31-jarige is er klaar voor'

Eredivisie-rentree na elf jaar afwezigheid: 'Deze 31-jarige is er klaar voor'

Gepubliceerd: zaterdag 20 januari 2018 om 10:33za 20-01-2018 om 10:33

Romeo Castelen kan niet wachten om aan zijn Eredivisie-avontuur bij VVV-Venlo te beginnen. De buitenspeler is 34 jaar, maar zo voelt hij zich absoluut niet. Castelen keert na elf jaar terug in de Eredivisie.

De tienvoudig Oranje-international verliet RKC Waalwijk in 2014 voor Australië. "Australië voelde voor mij als de start van een nieuwe carrière", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "ADO, Feyenoord en HSV zijn prachtige clubs. Maar ervaringen opdoen, andere culturen proeven; dat verrijkt je enorm. Man, Australië is zo geweldig. Als we met Western Sydney Wanderers tegen Sydney FC speelden, zaten er 60.000 mensen op de tribune."

Ondanks dat Castelen niet bij de grootste clubs heeft gespeeld, voelt hij wel dat hij alles uit zijn carrière heeft gehaald. "Ik denk soms weleens: oud-ploeggenoten als Ruud van Nistelrooy en Nigel de Jong hebben een topcarrière gehad. Maar ik op mijn manier ook. En nóg. Ik heb de gretigheid en drive van iemand van 18 jaar."

Castelen had tijdens zijn carrière veel te maken met een knieblessure. "Artsen zeiden steeds: Die drie jaar die jij nu mist vanwege je knie, krijg je er straks weer bij. En zo voelt het nu ook. Mijn paspoort zegt dat ik 34 jaar ben. Maar eigenlijk ben ik drie jaar jonger. Ik kan dus nog jaren vooruit. Deze 31-jarige is klaar om te beginnen bij VVV."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is het goed dat Castelen is teruggekeerd?

Ja
82%
Nee
18%
(150 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws