'Roda en Sparta azen op hetzelfde duo: bankzitters op beide scoutingslijstjes'

'Roda en Sparta azen op hetzelfde duo: bankzitters op beide scoutingslijstjes'

25-01-2018 08:59
22

Naast Rens van Eijden (AZ) is ook Dario Dumic in beeld bij Roda JC. De Limburgse club overweegt een vervanger te halen voor de naar Duitsland vertrokken Frederic Ananou.

Ananou maakt de overstap naar FC Ingolstadt, een club uit de tweede Bundesliga. Voetbal International meldde woensdag dat Van Eijden 'topkandidaat' is om Ananou op te volgen in Kerkrade. Dagblad de Limburger meldt een dag later dat ook Dumic van FC Utrecht op het lijstje van Roda staat. De Bosnische verdediger kwam afgelopen zomer over van degradant NEC, maar kan in Utrecht niet rekenen op een basisplaats.

"We konden hier weinig tegen doen", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven over het vertrek van Ananou tegen de Limburger. "We hebben al volwaardige vervangers in huis met Chris Kum en Daryl Werker. Maar in de breedte worden we kwetsbaar. Dus we kijken rond op de transfermarkt."

Niet alleen Roda is geïnteresseerd in Van Eijden en Dumic. Zo heeft ook Sparta interesse getoond in het duo, weet de Limburger. De Rotterdammers zijn de grote concurrent van Roda in de degradatiestrijd.