Gewilde PEC-middenvelder sluit transfer niet uit: 'Als de aartsrivaal komt, ga je'

Gewilde PEC-middenvelder sluit transfer niet uit: 'Als de aartsrivaal komt, ga je'

29-01-2018 07:20
13

Mustafa Saymak acht de kans op een transfer voor het einde van de maand klein. De PEC Zwolle-middenvelder, die komende zomer transfervrij is, sluit de deur echter niet helemaal.

"Als er nu een mooie club langskomt die in mijn plaatje past en in het plaatje van de club, dan kan het zo zijn dat ik deze window nog vertrek. Maar die kans is wel klein", zegt Saymak in De Telegraaf. Hij staat voor komend seizoen in de belangstelling van FC Utrecht. Ook Vitesse, AZ en sc Heerenveen hebben interesse.

Saymak houdt alle opties open, ook die van een buitenlands avontuur. Hij stelt wel een belangrijke voorwaarde. "Ik heb een vrouw en twee kids en het gezin gaat mee. Dus waar ik naar toe ga, moeten het wel goede leefomstandigheden zijn", aldus de 24-jarige spelmaker, die erkent dat Turkije een aantrekkelijke optie is. "Turkije is mijn vaderland en ik spreek de taal."

De geboren Deventenaar hult zich in nevelen over zijn favoriete Turkse team. "Van jongs af aan heb ik wel een club, maar die ga ik niet noemen. Als de aartsrivaal komt, dan ga je daar natuurlijk ook naar toe. Het gaat uiteindelijk om je carrière en om zo hoog mogelijk te spelen."