Advies voor Blind: De club waar hij de grootste fit mee heeft, is Napoli

Advies voor Blind: "De club waar hij de grootste fit mee heeft, is Napoli"

29-01-2018 10:24
41

Als Daley Blind aan het einde van het seizoen vertrekt bij Manchester United, valt een stap naar Arsenal of Napoli aan te raden. Dat stelt Giels Brouwer van SciSports.

SciSports gaat uit van het Moneyball-principe en gebruikt data om nieuwe inzichten in het voetbal te genereren aan de hand van wiskundige algoritmes. SciSports verzamelt statistieken uit meer dan 200 competities van meer dan 200.000 voetballers. Vorig jaar adviseerde het bedrijf Olympique Lyon aan Memphis Depay. Ook Blind wordt nu getipt.

"Als Daley speelt, doe hij het fantastisch voor Manchester United", aldus Brouwer bij Rondo. "Op basis van zijn spelprofiel zou Barcelona heel goed bij hem passen, maar we denken toch dat het een tandje te hoog voor hem is. Hij scoort heel goed met zijn passing-game en loopvermogen. Binnen Engeland zou een stap naar Arsenal ideaal voor hem kunnen zijn, alleen verkoopt Mourinho het liefst niet aan clubs binnen Engeland."

In de Serie A speelt de club die op dit moment het beste bij Blind past: koploper Napoli. Brouwer: "De club waar hij de grootste fit mee heeft, is Napoli. Op basis van hoe Napoli speelt qua passing en hoe Blind daar de ruimte kan hebben om Ghoulam te vervangen."