Update: Chelsea maakt transfer officieel en haalt verdediger op uit Serie A

Update: Chelsea maakt transfer officieel en haalt verdediger op uit Serie A

31-01-2018 00:49
13

Chelsea heeft een nieuwe speler aangetrokken in de persoon van Emerson Palmieri. De 23-jarige Braziliaanse linkspoot verruilt het Italiaanse AS Roma per direct voor The Blues.

Dit wordt maandagavond bericht door diverse media in Engeland én Italië, waaronder het doorgaans betrouwbare Sky Sports. De nummer drie van de Premier League is volgens de berichten een basisbedrag van 20 miljoen euro kwijt, dat door bonussen kan oplopen tot 26 miljoen euro. Chelsea heeft de transfer nog niet bevestigd, maar er lijkt witte rook vanuit Stamford Bridge op komst. Palmieri zal dinsdag zijn medische keuring in Londen ondergaan en zijn contract ondertekenen.

Nu men Palmieri binnen heeft, kan Chelsea zich richten op de grootschalige zoektocht naar een nieuwe spits. De club is al enkele weken zonder al te veel succes op zoek naar een concurrent voor Alvaro Morata en Michy Batshuayi. Edin Dzeko, ploeggenoot van Palmieri en van Kevin Strootman en Rick Karsdorp, was een voorname kandidaat, maar zijn komst lijkt ver weg. Ook Andy Carroll, Peter Crouch, Marko Arnautovic en Olivier Giroud werden de afgelopen tijd in verband gebracht met een verhuizing naar Stamford Bridge.

Update 31.1 00:46: Definitief: Emerson Palmieri is speler van Chelsea. De transfer is dinsdagavond door beide clubs officieel gemaakt. De 23-jarige verdediger heeft in Londen een contract voor 4,5 jaar getekend en komt over van AS Roma. "Ik ben gekomen omdat het een geweldige club is met een geweldige historie", zegt Palmieri.