FC Groningen neemt per direct afscheid van Chelsea-huurling: Weinig perspectief

FC Groningen neemt per direct afscheid van Chelsea-huurling: "Weinig perspectief"

30-01-2018 18:12
15

FC Groningen neemt per direct afscheid van Todd Kane. De gehuurde vleugelverdediger keert deze winter terug naar Chelsea, zo meldt de Groningse club via de officiële kanalen. 

Afgelopen zomer kwam de 24-jarige Engelsman op huurbasis over van de Londenaren om in Groningen meer speeltijd op te doen. Dat lukte maar mondjesmaat, mede door blessures. Dit seizoen kreeg Kane pas zes keer een basisplaats van trainer Ernest Faber. Vijf keer mocht de rechtsback invallen. 

Wedden

Meer odds

De club laat nu weten dat er voor Kane te weinig perspectief op de benodigde speeltijd is en dat hij daarom terugkeert naar Chelsea. Technisch manager van FC Groningen Ron Jans geeft tekst en uitleg op de clubwebsite. "Todd kreeg voor de rest van dit seizoen te weinig perspectief op speeltijd in Groningen. Voor alle partijen was een tussentijdse terugkeer van hem naar Chelsea vervolgens de meest logische oplossing", aldus Jans. Bij Chelsea ligt Kane vast tot en met 2019. 

Het vertrek van Kane kan te maken hebben met de vermeende interesse van Groningen in Ajax-verdediger Deyovaisio Zeefuik. Jans zou gespot zijn met de talentvolle Ajacied.