Ajax krijgt Younes terug van Napoli: transfer van Duitser ketst voor nu af

Ajax krijgt Younes terug van Napoli: transfer van Duitser ketst voor nu af

30-01-2018 20:32
112

Amin Younes blijft tot de zomer bij Ajax vanwege familieomstandigheden. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Nicola Innocentin bevestigd aan het Italiaanse Sky Sports en De Telegraaf. De transfer naar SSC Napoli komt er in de zomer.

"Na de geruchten van de afgelopen uren wil ik duidelijk maken dat Younes naar Rome is gegaan voor de medische keuring, omdat dat de afspraak was", zegt de agent van Younes. "Daarna zou hij een vijfjarig contract tekenen. Een dag later deed hij nog wat bloedtestjes, bezocht hij de wedstrijd in San Paolo en wachtte hij op een definitief akkoord tussen Ajax en Napoli."

Even later kreeg de 24-jarige Younes te maken met slecht nieuws. "Ondertussen kreeg hij ernstig familienieuws te horen, waardoor hij de twee clubs heeft gevraagd om de transfer uit te stellen, zodat hij pas in juni kan vertrekken. Ik wil duidelijk maken dat het afketsen van de transfer alles te maken heeft met familieomstandigheden."

Innocentin bevestigt ook aan De Telegraaf dat de transfer op dit moment niet doorgaat. Younes vertrekt komende zomer alsnog, transfervrij. Ajax was met Napoli een transfersom van vijf miljoen euro overeengekomen, maar de Amsterdamse club krijgt nu niets, omdat het contract van Younes in de zomer afloopt. Ajax heeft wel de optie om het contract met één jaar te verlengen, maar het is de vraag of de Amsterdammers dat nu gaan doen.