RTL7-zoektocht naar 'nieuwe Derksen' flopt: 'Het niveau viel tegen'

RTL7-zoektocht naar 'nieuwe Derksen' flopt: 'Het niveau viel tegen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 14:10di 13-02-2018 om 14:10

Eind 2017 werd het groots aangekondigd door RTL7: de zender wilde via een heuse tv-show op zoek naar de nieuwe Johan Derksen. Dat plan lijkt echter niet door te gaan. De hoeveelheid én het niveau van het aantal aanmeldingen valt vies tegen. 

Wilfred Genee, bedenker van het format, laat dat dinsdag weten bij BNR Nieuwsradio. "Mensen met een mening zijn schaars. Kijk naar Johan Derksen. We zouden het programma De Nieuwe Johan Derksen maken, maar de aanmeldingen vielen tegen."

De mensen zich wél inschreven, voldeden niet aan het gewenste niveau dat Genee voor ogen had. "Het niveau van de aanmeldingen viel ook dusdanig tegen, dat ik dacht: het is hartstikke moeilijk. De kans is dus groot dat we het niet gaan doen."

De presentator van het populaire Voetbal Inside had er niet op gerekend dat zijn idee in het water zou vallen. "Het grappige is: waar ik ook kom, in een supermarkt of restaurant, dan zeggen mensen steeds: je moet mijn broer een keer uitnodigen, die is zó verschrikkelijk grappig en kan zó goed over voetbal praten. Daar hadden we het ook voor verzonnen voor die mensen, maar die blijken er toch veel minder te zijn dan je denkt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws