Transfer naar de Eredivisie: 'Ik heb Kevin Strootman om advies gevraagd'

Transfer naar de Eredivisie: 'Ik heb Kevin Strootman om advies gevraagd'

17-02-2018 09:40
8

Sadiq Umar heeft het naar zijn zin bij NAC Breda. De huurling van AS Roma erkent dat de Eredivisie qua niveau onderdoet voor de Serie A, maar dat wist hij van tevoren.

"Het was geen makkelijke beslissing om Italië te verlaten", zegt Umar tegen BN De Stem. "De Serie A is high level, een hoog aangeschreven competitie. In Nederland ligt het niveau lager, dit is een uitdaging die ik moet accepteren. Ik heb een aantal voetballers gebeld die ik goed ken om informatie in te winnen over de Eredivisie, onder wie Kevin Strootman."

"Hij zei dat deze competitie bij uitstek voor aanvallers een goed podium is om beter te worden. In Italië waren mijn vooruitzichten op minuten niet zo groot. Ik moet leren om meer een killer te worden. Net als Didier Drogba, samen met Emmanuel Adebayor is hij mijn voorbeeld."

Umar heeft ook voor NAC gekozen, mede vanwege de nationale ploeg van Nigeria, waar hij voor in aanmerking wil komen. "Er is een kans, hoe klein ook, dat ik naar het WK in Rusland kan. Daarom ben ik naar NAC gekomen. Ik moet fit blijven, spelen en scoren natuurlijk. Dan moet het WK mogelijk zijn."