De Boer na opvallend ontslag in Jupiler League: 'Hij kon zo gemeen zijn'

De Boer na opvallend ontslag in Jupiler League: 'Hij kon zo gemeen zijn'

19-02-2018 18:14
24

Het ontslag van trainer Sunday Oliseh bij Fortuna Sittard verliep allerminst geruisloos. Frank de Boer kent hem nog van hun gezamenlijke tijd als speler bij Ajax en had het niet zo op de Nigeriaan.

Oliseh betichtte Fortuna Sittard onder meer van illegale praktijken, terwijl hij er zelf een dictatuur op na zou hebben gehouden bij de Limburgse club. Ook De Boer kent de schaduwzijde van Oliseh. "Ik kon niet goed met hem opschieten. En mijn broer ook niet. Hij kon zo gemeen zijn op het veld. Dat was echt ongelooflijk", vertelt de Noord-Hollander bij Rondo op Ziggo Sport.

"Met het rondootje wilde je de bal afpakken en dan ging hij altijd boven de bal met zijn voet, met zo'n gestrekt poot. Daar kon je iemand zo mee blesseren", vervolgt De Boer. "En, wat wel meer van die Afrikaanse spelers hadden, als ze een keer van vijftig meter hadden gescoord, dachten ze dat het altijd kon. Hij ging van elke afstand schieten. Richard Witschge werd een keer zó kwaad op hem, die kreeg mot met hem."

Zijn eigen trainerscarrière hoopt De Boer komende zomer weer op te pakken. Hij vertelt dat hij niet is benaderd voor het bondscoachschap, maar hij krijgt wel andere telefoontjes. "Ook in Engeland. In het Championship of zelfs de Premier League. Maar je komt toch vaak met degradanten te werken, clubs uit het rechterrijtje. Ik pas even voor dat vechtvoetbal."