Mijn moeder is ernstig ziek. Ze heeft nog maar een paar weken of dagen te leven

"Mijn moeder is ernstig ziek. Ze heeft nog maar een paar weken of dagen te leven"

25-02-2018 00:00
30

Nadat Piotr Parzyszek zaterdagavond namens PEC Zwolle gescoord had tegen Heracles Almelo, toonde de Poolse spits een speciale tekst op zijn shirt. 'Ik hou van je mama'. De moeder van Parzysek heeft nog maar kort te leven. 

"Mijn moeder is ernstig ziek. Ze heeft nog maar een paar weken of dagen te leven. Dus toen de kans zich aandiende, dacht ik: nu is wel het moment", vertelde de geëmotioneerde spits na de wedstrijd aan RTV Oost

"Je hebt soms zo'n gevoel en ik had vandaag wel zoiets van: het kan vandaag wel eens zo zijn dat ik vandaag ga scoren en dat ze het nog meemaakt. Dat is het minste dat je kan doen voor een vrouw die alles voor je heeft gedaan."

"Ik weet niet of ze het meekrijgt, in zo'n fase is het al. Ik weet dat m'n stiefvader in ieder geval de televisie heeft aangezet en dat ze zeker hebben gekeken. M'n moeder is al heel lang ziek, dus ik heb al veel meegemaakt. Privé is het heel moeilijk. Ik kan het wel handelen als ik erover praat, omdat ik al heel veel heb gezien. Alleen, op het veld geeft het me heel veel kracht."