Cocu gelooft nog steeds in spelmaker: 'Kan zijn plek veroveren in huidige voetbal'

Cocu gelooft nog steeds in spelmaker: 'Kan zijn plek veroveren in huidige voetbal'

03-03-2018 11:13
38

PSV-trainer Phillip Cocu hoopt dat Gastón Pereiro constanter gaat presteren. De Uruguayaan liet zich onlangs zien met een prima optreden op bezoek bij Feyenoord, maar is volgens zijn trainer nog te vaak afwezig in de 'kleinere' wedstrijden.

Cocu heeft geen idee waarom zijn spelmaker goede wedstrijden afwisselt met matige optredens. "Als ik het zou weten...? Dat is ook het grote vraagteken bij hem. De wisselvalligheid moet eruit", aldus de trainer tijdens de persconferentie van vrijdag, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Hij speelde een prima wedstrijd en nu gaat nu weer om de volgende wedstrijd. Het is leuk en aardig, goed spelen tegen Ajax en Feyenoord. Maar dat zijn maar een paar duels in een heel seizoen."

"De sleutel ligt bij hem", vervolgt Cocu, die echter denkt dat het kwartje inmiddels is gevallen bij Pereiro en dat de Uruguayaan vastberaden is om een vaste basisplek af te dwingen. "In het huidige voetbal kan hij zeker zijn plek veroveren. (...) Komt alles wel een keer samen, dan komt het er bij hem ook uit. Dat zie je tegen Feyenoord."

Lees ook: Doelpuntenmaker van PSV voldoet nog niet: 'Niet alleen tegen Feyenoord en Ajax'