'Grote zorgen voor PSG: trainersontslag en UEFA-sancties hangen in de lucht'

'Grote zorgen voor PSG: trainersontslag en UEFA-sancties hangen in de lucht'

08-03-2018 12:28
34

De uitschakeling in de Champions League dreigt diepe sporen na te laten bij Paris Saint-Germain. Volgens het Spaanse AS wordt trainer Unai Emery zo goed als zeker slachtoffer van de dubbele nederlaag tegen Real Madrid.

Het Spaanse medium bericht donderdagochtend dat voorzitter Nasser Al-Khelaifi de Baskische trainer wil vervangen door een collega met 'meer persoonlijkheid'. Onlangs werden Mauricio Pochettino, Luis Enrique en 'topkandidaat' Antonio Conte al genoemd, maar het lijstje is inmiddels aangevuld met nóg twee namen. De PSG-top denkt aan Jose Mourinho (Manchester United) en Diego Simeone (Atlético Madrid), die naar verwachting goed om kunnen gaan met alle ego's in de kleedkamer en de sterspelers in het gareel kunnen houden.

Ondertussen dreigt er ook een financieel debacle voor de Parijzenaars, meldt Marca. De club stelde een selectie van ruim 800 miljoen euro samen, maar loopt door de vroegtijdige Europese uitschakeling een astronomisch bedrag aan inkomsten mis. Naar verluidt is het niet ondenkbaar dat de UEFA op korte termijn 'sancties' aan PSG gaat uitdelen vanwege het breken van de Financial Fair Play-regels.