Bayern vernedert favoriete tegenstander opnieuw, 'Nederlands' Wolfsburg onderuit

10-03-2018 17:19
24

Bayern München heeft de draad weer opgepakt, nadat het in zijn vorige thuiswedstrijd tegen Hertha BSC punten had laten liggen. Der Rekordmeister won in eigen huis met liefst 6-0 van Hamburger SV en heeft nog maar twee overwinningen nodig voor de landstitel.

HSV krijgt de laatste jaren steevast een flink pak slaag in de Allianz Arena en het lukte de degradatiekandidaat ook zaterdagmiddag niet om de schade beperkt te houden. Dankzij één treffer van Franck Ribery en twee van Robert Lewandowski stond was de wedstrijd binnen twintig minuten al gespeeld. Arjen Robben en Ribery gaven na rust nog wat extra glans aan de zege op Rick van Drongelen en co. Lewandowski mocht in de slotfase twee keer aanleggen vanaf de penaltystip en scoorde één maal: 6-0.

Het Nederlands getinte VfL Wolfsburg bewees zichzelf geen goede dienst in de strijd tegen degradatie. Basisspelers Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer konden niet voorkomen dat de nummer 15 van de Bundesliga hard onderuit ging tegen Hoffenheim. Nico Schulz schoot de 1-0 binnen, Serge Gnabry zorgde met een penalty in de slotfase voor 2-0 en Joshua Guilavogui legde met een kolderiek eigen doelpunt de eindstand vast. Karim Rekik en Herttha BSC speelden thuis met 0-0 gelijk tegen SC Freiburg.