De Ligt kritisch: Die vrije trap van 27 meter mag er natuurlijk ook niet in

De Ligt kritisch: "Die vrije trap van 27 meter mag er natuurlijk ook niet in"

18-03-2018 16:45
52

Matthijs de Ligt was niet geheel tevreden ondanks de 2-5 zege op Sparta. De aanvoerder van Ajax ziet genoeg ruimte voor verbetering. 

"Je komt 1-0 achter in de eerste helft, dan ziet het er niet naar uit dat je 2-5 wint", begint de jonge Ajax-verdediger tegen FOX Sports. De Amsterdammers gingen met een 1-1 stand de theepauze in na een moeizame eerste helft. "In de rust hebben we ook gezegd dat zij in de eerste helft veel hebben gelopen en natuurlijk zaten ze er flink bovenop."

"In de tweede helft komt er ruimte en komen de kansen, voor ons is het zaak om die kansen af te maken. Na rust kom je na tien minuten gelijk met 1-2 voor. Dan probeer je het rustig te houden en hen nog meer te laten lopen, waardoor ze het toch lastig krijgen", legt De Ligt uit.

"We hadden mooie vrije trappen en mooie aanvallen, denk ik. Die twee tegengoals moeten we onszelf wel aanrekenen. Bij de eerste standaardsituatie staan we gewoon niet op te letten en die vrije trap van 27 meter mag er natuurlijk ook niet in. Het zijn details, maar bij een club als Ajax hoor je op details te letten."