Voor het eerst in de sneeuw bij Ajax: Daarna deed het pijn

Voor het eerst in de sneeuw bij Ajax: "Daarna deed het pijn"

20-03-2018 13:14
34

Danilo Pereira maakt indruk bij de A1 van Ajax en scoort erop los, maar soms moet de achttienjarige Braziliaan nog wel wennen aan Nederland. Afgelopen zaterdag tegen de jeugd van FC Utrecht was de gevoelstemperatuur min vijftien graden.

"Oh my god! Dit was niet normaal! Gekkenwerk", zegt Pereira op de website van Ajax. In zijn thuisland is het een stuk milder. "Daar is het 28 graden. Hier doen mijn vingers pijn, zelfs als ik handschoenen aan heb. Soms voel ik ze niet eens meer, haha!"

Pereira genoot ook van de winterse omstandigheden, zoals de sneeuw aan het einde van de wedstrijd. "Zo mooi... Het is de eerste keer dat ik voetbal terwijl het sneeuwt. Ik weet nog goed dat ik dit seizoen voor het eerst sneeuw zag tijdens FC Twente – Ajax. Neres gaf mij kaartjes voor de wedstrijd. In de ArenA zag ik zoveel sneeuwvlokken. Prachtig. Eenmaal thuis pakte ik de sneeuw op met mijn handen. Eerst vond ik het leuk, maar daarna deed het pijn. Ik wist niet dat sneeuw zo koud kan zijn. Ik maak het allemaal voor het eerst mee..."