Poetin vergeleken met Hitler: 'Hij wil met dit WK zijn imago verbeteren'

Poetin vergeleken met Hitler: 'Hij wil met dit WK zijn imago verbeteren'

21-03-2018 21:52
54

Boris Johnson heeft zich tegenover de Britse pers in harde bewoordingen uitgelaten over Vladimir Poetin. De Britse politicus stelt dat de Russische president het WK van komende zomer zal misbruiken om zichzelf en Rusland in een positiever daglicht te zetten, zoals Adolf Hitler propaganda maakte tijdens de Olympische Spelen van 1936.

De spanningen tussen Engeland en Rusland blijven hierdoor oplopen. De diplomatieke rel omtrent de gifgasaanval op dubbelspion Sergej Skripal deed al het nodige stof opwaaien. "De president probeert zijn imago en dat van zijn land via dit sportevenement te verbeteren", zegt Johnson, Minister van Buitenlandse Zaken, over het WK dat .

Hij is overigens niet van mening dat Engeland het WK zou moeten boycotten. "Het zou verkeerd zijn de spelers te straffen door ons terug te trekken," aldus Johnson, die zich wel zorgen maakt over de veiligheid van de Britse supporters. "De verantwoordelijkheid ligt bij de Russische autoriteiten. Ze moeten de veiligheid van onze burgers in hun land garanderen."