Eerste haasje onder Koeman: 'Trots gevoel. Volgens mij ging het wel aardig'

Eerste haasje onder Koeman: 'Trots gevoel. Volgens mij ging het wel aardig'

23-03-2018 23:12
22

Hans Hateboer zal 23 maart 2018 nooit vergeten. De rechtsback uit Beerta mocht in de oefenwedstrijd tegen Engeland (0-1 nederlaag) als eerste debutant in het tijdperk-Ronald Koeman het Oranje-shirt aantrekken.

"Of ik hier met een dubbel gevoel sta? Vooral met een trots gevoel. Toch mijn debuut gemaakt en daar doe je het allemaal voor", aldus de vleugelverdediger van Atalanta Bergamo in gesprek met FOX Sports. Hateboer had zijn haasje direct na de wedstrijd al in ontvangst genomen. "Die had ik net gekregen van meneer Hoogma (directeur topvoetbal Nico-Jan, red.). Iedereen feliciteerde me en was blij voor me."

"Volgens mij ging het wel aardig", vervolgt de Groninger over zijn persoonlijke prestatie. Hateboer zag echter dat de teamprestatie weinig overtuigend was. "Verdedigend stonden we aardig, maar we verloren de bal te snel. Dat was de doodsteek van vanavond", analyseert de back. "Dat heeft ook te maken met ons systeem: we hebben maar een paar dagen de tijd gehad om het erin te slijpen. Dan weet je dat het zoeken is en dat de afstemming is nog niet in orde is. Logisch natuurlijk."