'FC Twente geeft gehoor aan wens fans en richt pijlen op droomkandidaat'

'FC Twente geeft gehoor aan wens fans en richt pijlen op droomkandidaat'

27-03-2018 07:08
59

FC Twente heeft na het ontslag van Gertjan Verbeek en de nieuwe functie van Jan van Halst de hoop gevestigd op Fred Rutten. De huidig trainer van Maccabi Haifa is de droomkandidaat om de nieuwe technische koers te gaan uitzetten.

Dat meldt De Telegraaf. Verbeek en assistent Jan de Jonge werden maandag op non-actief gesteld, terwijl Van Halst is afgeserveerd als technisch directeur. Assistent Marino Pusic moet Twente nu voor degradatie behoeden. Ook voor komend seizoen is een rol voor hem weggelegd bij de club, die daarnaast op zoek gaat naar een technisch zwaargewicht.

Daarbij mikken de Tukkers op Rutten, die in Israël een clausule in zijn contract heeft waardoor hij tussentijds weg kan. Tot het zover is neemt hoofd scouting Evert Bleuming, met wie Rutten een goede verstandhouding heeft, de taken van technisch directeur op zich. Eind september was een brede stroming binnen de club al voor de aanstelling van Rutten. Daar kwam toen niets van, omdat het niet botert tussen hem en Van Halst.

De toenmalige technisch directeur besefte bovendien dat hij zichzelf uitrangeerde als hij zijn oud-ploeggenoot zou binnenhalen. Van Halst gaat na ingrijpen van de raad van commissarissen echter alleen nog als commercieel directeur verder in de Grolsch Veste.