Pizarro (nr. 15) in dienst van Mexico

Bericht uit Mexico: Ajax en PSV houden vijftienvoudig international in de gaten

Bericht uit Mexico: Ajax en PSV houden vijftienvoudig international in de gaten

29-03-2018 21:18
182

Ajax en PSV houden de ontwikkeling van Rodolfo Pizarro nauwlettend in de gaten. Mexicaanse media melden dat deze week. Pizarro is een 24-jarige middenvelder die onder contract staat bij topclub Guadalajara. 

Het Mexicaanse Informador weet dat er zowel vanuit Amsterdam als vanuit Eindhoven interesse is voor Pizarro. Zuid-Amerikaanse contacten van Ajax zouden bij verschillende personen navraag hebben gedaan naar onder meer het karakter van Pizarro. Bekend is dat Henk Veldmate, hoofdscout van Ajax, veel connecties heeft in Latijns-Amerika. Ook PSV heeft uiteraard een Mexicaanse link. Afgelopen zomer maakte sterspeler Hirving Lozano de overstap van Mexico naar Eindhoven. 

Pizarro heeft vijftien interlands (drie goals) namens Mexico op zijn naam staan. Deze week kwam hij met El Tri nog in actie tijdens een oefenduel met Kroatië. In de rust van die wedstrijd werd de aanvallende middenvelder gewisseld. 

Mexicaanse media wisten eerder te melden dat Pizarro een vraagprijs heeft van zo'n tien miljoen euro. Mocht Pizarro namens Mexico actief zijn op het WK 2018, dan is de kans groot dat zijn transferwaarde aanzienlijk zal stijgen.