'PSG overweegt sterk om duurste keeper ooit te halen: clausule van 100 miljoen'

'PSG overweegt sterk om duurste keeper ooit te halen: clausule van 100 miljoen'

30-03-2018 16:30
22

Paris Saint-Germain lijkt van plan om Atlético Madrid-doelman Jan Oblak deze zomer naar het Parc des Princes te halen. De Parijse grootmacht overweegt naar verluidt serieus om de vastgestelde transfersom van honderd miljoen euro voor de Sloveen op tafel te leggen.

Dit meldt zowel het Spaanse AS als het Franse radiostation RMC. Atlético Madrid is al enige tijd met Oblak in overleg om zijn tot 2021 doorlopende contract te verlengen. Het is echter nog maar de vraag of beide partijen nog tot een overeenstemming gaan komen. Wanneer PSG voldoet aan de clausule die in het huidige contract van Oblak is opgenomen, wordt de Sloveen in één klap de duurste keeper aller tijden.

PSG is niet tevreden over de verrichtingen van zijn keepers dit seizoen. Kevin Trapp raakte zijn basisplek kwijt aan Alphonse Areola, die echter geen onuitwisbare indruk achter heeft kunnen laten. De 25-jarige Fransman heeft in Parijs nog een contract tot de zomer van 2019, maar het ligt niet voor de hand dat PSG hem op korte termijn een nieuwe aanbieding gaat voorschotelen.