Dringend advies voor Younes: Dan is de ellende in dat geval niet te overzien

Dringend advies voor Younes: "Dan is de ellende in dat geval niet te overzien"

31-03-2018 07:00
22

Amin Younes moet niet zomaar bij een andere club dan Napoli tekenen. Dat adviseert voetbaladvocaat Jan Kabalt de Ajacied, die ondanks een vijfjarig contract niet meer naar Napels wil.

"Als hij inderdaad een vijfjarig contract met Napoli is overeengekomen, dan is de ellende in dat geval niet te overzien", zegt Kabalt in gesprek met De Telegraaf. "Sowieso loopt hij het risico op een schorsing en een schadevergoeding die hij aan Napoli moet betalen. Maar ook de eventuele andere club haalt zich dan problemen op de hals. Het is nu immers algemeen bekend dat Younes voor Napoli heeft getekend. Dat wetende zal de nieuwe club ook op sportieve sancties kunnen rekenen en mogelijk ook een schadevergoeding aan Napoli moeten betalen."

Er is wel een optie voor Younes als hij echt niet voor Napoli wil spelen: de Rijkaard-route. "Ook bij Rijkaard werd er (door Ajax) een vergoeding betaald (aan PSV) voor een speler die voor de ’verkopende club’ nog niet eens bij de bond was geregistreerd, laat staan voor die club ook maar een minuut heeft getraind of gespeeld", aldus Kabalt.