Complimenten voor 'killer' van Ajax: Dat is geen toeval meer, maar pure klasse

Complimenten voor 'killer' van Ajax: "Dat is geen toeval meer, maar pure klasse"

03-04-2018 07:12
18

Omdat de vleugelaanvallers van Ajax met hun 'verkeerde' been op de flank staan en daardoor zelden voorzetten afleveren naar de spits, wordt Klaas-Jan Huntelaar als het ware 'vermoord'. Dat vindt Telegraaf-rapporteur Kees Kist. 

"Bij Ajax staat er een rechtspoot op de linkerflank en een linkspoot op de rechterflank. Justin Kluivert en David Neres zijn al snel geneigd om naar binnen te trekken. Daarmee vermoord je eigenlijk de spits", aldus Kist na het bekijken van FC Groningen-Ajax (1-2). 

Ondanks de gebrekkige aanvoer vanaf de zijkanten maakte Huntelaar (34) een sterke indruk op de oud-spits. In de absolute slotfase van het duel in het Noordlease Stadion knalde Huntelaar zijn eerste kans binnen. Daarmee bezorgde hij Ajax drie punten.

"Veel acties van hem lukten tegen FC Groningen net niet, maar je weet dat altijd die ene kans komt. En dan is het bij Huntelaar ook direct een goal. Dat is geen toeval meer, maar pure klasse."

Huntelaar heeft 'killer-instinct', vindt Kist. "Je hebt dat of je hebt het niet. Soms komt Huntelaar een hele wedstrijd haast niet in het spel voor, maar ineens staat hij dan waar hij moet staan. Dat is de kwaliteit van een echte spits."