'Borussia Dortmund zoekt trainer en komt jaar na Bosz-keuze uit bij oude bekende'

'Borussia Dortmund zoekt trainer en komt jaar na Bosz-keuze uit bij oude bekende'

03-04-2018 07:35
13

Borussia Dortmund lijkt binnenkort opnieuw een trainerswissel door te gaan voeren. Peter Stöger nam in december het roer over van de ontslagen Peter Bosz, maar lijkt komend seizoen niet meer terug te keren in het Signal Iduna Park.

De 51-jarige Oostenrijker beschikt over een aflopend contract en Dortmund maakt vooralsnog geen aanstalten om dat te verlengen. Volgens het invloedrijke BILD is het intern al duidelijk dat Stöger na afloop van het seizoen zijn koffers kan pakken. De trainer zelf houdt zich op de vlakte. "Ergens in april zal er een beslissing genomen worden. Het is voor mij lastig om een inschatting te maken welke kant de club opgaat", liet hij weten na de 6-0 nederlaag tegen Bayern München.

BVB lijkt echter al een opvolger voor Stöger op het oog te hebben. OGC Nice-trainer Lucien Favre geldt naar verluidt als de meest voorname kandidaat in Dortmund. De zestigjarige Zwitser ligt nog tot de zomer van 2019 vast in Zuid-Frankrijk, maar beschikt over een clausule in zijn contract en kan voor een bedrag tussen de drie en vijf miljoen euro losgeweekt worden. Favre was afgelopen zomer al in beeld bij Dortmund, dat toen echter koos voor Bosz.