Update: 'Barça wil Cruijff verleiden en biedt ook leiding over reserveteam aan'

Update: 'Barça wil Cruijff verleiden en biedt ook leiding over reserveteam aan'

Gepubliceerd: vrijdag 13 april 2018 om 19:20vr 13-04-2018 om 19:20

De naam van Jordi Cruijff wordt opnieuw nadrukkelijk gelinkt aan FC Barcelona. De zoon van de legendarische nummer veertien kan toetreden tot het sportmanagement van de Catalanen.

Dat melden Spaanse media, waaronder RAC1. De 44-jarige Cruijff maakte onlangs bekend dat hij aan zijn laatste maanden bezig is bij Maccabi Tel Aviv. Na vijf jaar als technisch directeur in Israël en een seizoen als hoofdtrainer is hij toe aan een nieuwe uitdaging, zo maakte hij vorige maand bekend.

Cruijff had afgelopen zomer al contact met Barcelona, maar toen maakte hij uiteindelijk niet de overstap naar Camp Nou. Hij zou destijds in beeld zijn geweest als technisch directeur. Volgens RAC1 kan een samenwerking er nu wel van komen. Cruijff staat op goede voet met voorzitter Josep Maria Bartomeu en wordt geroemd om zijn expertise.

Cruijff was als voetballer tussen 1993 en 1996 actief bij Barcelona. Zijn vader vierde er grote successen als speler en als trainer.

Update 19.20 uur: FC Barcelona heeft serieus interesse in Jordi Cruijff, die een technische functie kan gaan vervullen in Camp Nou. Volgens Diario Sport hopen de Catalanen het aanbod nog interessanter te maken door Cruijff ook de leiding over het B-team aan te bieden. Op die manier zou hij zich verder kunnen ontwikkelen als trainer mocht hij dat willen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Cruijff een goede technisch directeur voor Barça?

(2237 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws