Derksen doet controversiële uitspraak over Kramer: Buiten alle proporties

Derksen doet controversiële uitspraak over Kramer: "Buiten alle proporties"

17-04-2018 10:58
102

Voetbal Inside-coryfee Johan Derksen wekte maandagavond de nodige verbazing met uitlatingen over Michiel Kramer. De schorsing van zeven duels die de Sparta-spits eerder op de dag kreeg opgelegd, vindt hij 'buiten alle proporties'. 

Afgelopen zaterdag kreeg Kramer direct rood tijdens het uitduel met Vitesse. De targetman trapte Alexander Büttner vol in het gezicht. Die actie vond de aanklager van de KNVB een schorsing van zeven duels waard. Sparta en Kramer gingen akkoord met de straf, waardoor de voormalig speler van Feyenoord dit seizoen niet meer in actie komt voor de degradatiekandidaat. 

"Ik vind het buiten alle proporties. Büttner komt als een kamikazepiloot in. Hij ligt met zijn benen richting hem op de grond. Zoals je iemand weg zou drukken met je handen, doet hij dat nu met zijn voeten. Dat oogt redelijk onsympathiek", aldus een verontwaardigde Derksen. 

"Ik had hem een gele kaart gegeven. Schei toch uit joh! Dat gedoe in Nederland, al die ethici hier. (...) Iedereen papegaait elkaar na. Ik vond de overtreding van Büttner erger dan de reactie."