Jong Ajax nog één zege van Jupiler League-titel, Fortuna en NEC in slipstream

Jong Ajax nog één zege van Jupiler League-titel, Fortuna en NEC in slipstream

20-04-2018 21:51
98

Jong Ajax kan het kampioenschap in de Jupiler League ruiken. De Amsterdamse talenten wonnen vrijdagavond de Noord-Hollandse derby tegen FC Volendam en begint op pole position aan de laatste speelronde van het seizoen.

Koploper Jong Ajax begon de voetbalavond met één punt voorsprong op Fortuna Sittard en drie punten van NEC. Dani de Wit schoot de ploeg van Michael Reiziger op voorsprong, nadat hij door Mateo Cassierra werd bediend. Vlak voor rust viel echter de gelijkmaker: Gerry Vlak profiteerde van zwak uitverdedigen door Luis Orejuela. Invaller Kaj Sierhuis zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing aan De Dijk door op aangeven van Ché Nunnely de 1-2 binnen te glijden.

Ook achtervolgers Fortuna Sittard en NEC wisten hun wedstrijd te winnen. De Limburgers wonnen in de Galgenwaard met 0-1 van Jong FC Utrecht: Lars Hutten trok na een uur spelen vanaf rechts naar binnen en tekende de enige treffer van de wedstrijd aan. NEC hield de drie punten tegen Jong AZ in de eigen Goffert dankzij treffers van Anass Achahbar en Arnaut Groeneveld.

Jong Ajax kan zichzelf komend weekend met een thuiszege op MVV tot kampioen van het tweede Nederlandse profniveau kronen. Fortuna Sittard speelt thuis tegen Jong PSV en moet hopen op een misstap van de Amsterdammers. NEC staat drie punten achter Jong Ajax en lijkt kansloos voor de titel, maar kan nog wel direct promoveren. De Nijmegenaren gaan op bezoek bij FC Dordrecht en moeten hopen dat Fortuna punten laat liggen.