Nederlander werkte samen met Wenger: 'Hij zei: heb paar goede clubs voor jou'

Nederlander werkte samen met Wenger: 'Hij zei: heb paar goede clubs voor jou'

22-04-2018 09:15
22

Glenn Helder bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met Arsène Wenger bij Arsenal. De 49-jarige Nederlander speelde bij The Gunners toen Wenger aan het roer kwam.

"Wenger is super vernieuwend geweest in Engeland, maar zeker bij Arsenal", zegt Helder tegen de NOS. "Hij gooide door elkaar waar de Engelsen jaren aan gewend waren. Wij pakten bij de warming-up altijd een bal, maar hij wilde minimaal een half uur rekken. Matjes, alles erbij. Die spelers dachten: waar gaat dit over? Na de training werd je in het hotel opnieuw verzorgd. Hij probeerde overal z'n winst uit te halen. De spelers waren er later blij mee, want ze waren superfit. Je zag het ook aan de resultaten."

Wenger wilde Helder verhuren. "Ik moest op gesprek komen. Het eerste wat hij zei was: ik heb een paar goede clubs voor jou. Dat wil je natuurlijk niet horen. Hij wilde me verhuren, maar dat was ook logisch. Ik presteerde niet meer hoe ik kon presteren, dus het was voor mij logisch. Ik vond het zelfs nog een eer dat hij een paar goede clubs uit Frankrijk had waar ik kon spelen als hij een telefoontje zou plegen."

Deze week werd bekend dat Wenger na 22 jaar vertrekt bij Arsenal. "Ik vind het jammer dat hij op deze manier gaat. Hij houdt de eer aan zichzelf, maar toch op een gedwongen manier. Ik was daar vorig jaar nog om een wedstrijd te kijken. Toen zag ik allemaal supporters haatdragend gedrag vertonen richting Wenger. Alsof ze even vergeten waren wat hij allemaal gepresteerd heeft."