City-huurling open voor langer Eredivisie-verblijf: 'Vergelijk sfeer met Anfield'

City-huurling open voor langer Eredivisie-verblijf: 'Vergelijk sfeer met Anfield'

24-04-2018 17:53
15

De van Manchester City gehuurde Ghanees Thomas Agyepong moet nog een jaar bij NAC Breda blijven. Dat zegt landgenoot en tevens oud-speler van de Bredase club, Matthew Amoah.

Agyepong heeft dit seizoen niet helemaal aan zijn eigen verwachtingen kunnen voldoen. De aanvaller werd geplaagd door spierblessures. "Soms is het slecht, maar je wordt er ook wijzer en meer volwassen door", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Je leert je lichaam beter kennen. Het is een beetje zoals bij Arjen Robben. Hij is ook een snelle speler en had ook veel hamstringblessures."

Amoah heeft advies voor zijn landgenoot. "Hij moet gewoon nog even bij NAC blijven. Hij kan dan elke week zijn speelminuten pakken en dan wordt hij vanzelf beter", zegt de voormalig aanvaller. Hoewel Agyepong het goed naar zijn zin heeft, is hij afhankelijk van City. "Ik heb soms erg last van heimwee. Maar dat is zo nu en dan. Dan bel ik mijn moeder en dan praten we wat. We maken elkaar aan het lachen. Het is niet zo heel moeilijk, want ik ben al op jonge leeftijd van huis weggegaan."

"Mensen in Breda zorgen ervoor dat ik me thuis  voel, dat ik er onderdeel van uit maak", vervolgt Agyepong. "NAC is ook een geweldige club om voor te spelen. Als we in het eigen stadion spelen, vergelijk ik de sfeer altijd met die op met Anfield, de thuisbasis van Liverpool. Mensen houden van de club en geven er alles voor."