Commotie rond 'emotioneel mens' Kraay: 'Niemand laat zich zo bejegenen'

Commotie rond 'emotioneel mens' Kraay: 'Niemand laat zich zo bejegenen'

26-04-2018 17:29
22

Het plotselinge vertrek van Hans Kraay laat z'n sporen na bij FC Lienden. Jan Veldhuizen, die afgelopen jaar op voorspraak van Kraay naar de tweedivisionist kwam, maakt het seizoen af als interim-trainer.

"Hans heeft mij vorig jaar gebeld met de vraag of ik met hem FC Lienden wilde doen. Het is klote dat we het nu niet samen af kunnen maken", vertelt Velthuizen aan de Gelderlander. "Ik heb Hans gebeld om te vragen hoe nu verder, want die beslissing kon ik niet alleen maken. Hans zei dat ik het seizoen gewoon af moet maken. Het maakt het er allemaal niet leuker op, maar de enige taak is om in de tweede divisie te blijven."

De interim-trainer van Lienden had deze week te doen met Kraay. "Ik hoorde dinsdag voor de training van Hans wat er die zaterdag daar voor was gebeurd. Ik ken Hans goed en weet dat hij een heel emotioneel mens is, die zich niet zo laat bejegenen. Dat zou niemand trouwens. Ik kan wel stellen dat het een kloteweek was, maar begrijp zijn beslissing volledig. (...) Ik ben er van overtuigd dat we in de tweede divisie blijven."

Lees ook: Woeste Kraay pakt per direct z'n koffers: 'Er ontstond een woordenwisseling'